Summa sidvisningar

onsdag 23 oktober 2013

Saxat ur Film & Video - Music Television

Att det dröjde innan Sverige och världen utanför USA fick kabelkanalen MTV är ett faktum för oss som var med och längtade efter en musikvideokanal 24 timmar om dygnet. När vi sedan fick MTV var det lite av ett anti-klimax för mig personligen MTV-Europe kändes lite beige och tristare än vad som bjöds på andra sidan Atlanten.

Men 1983 innan besvikelsen satt in och längtan efter musikvideo var uppdämd här i Svedala dök tidningen Film & Video upp som en räddande ängel. De gav oss MTV - på videokassett. Ett lättviktssurrogat men inte alls ovälkommet. Bättre med några musikvideor än inga alls. Å andra sidan såg jag aldrig den här första kassetten hos min lokala videouthyrare men innehållet är fortfarande riktigt bra.

Min tanke var att ni skulle få ta del av innehållet med videon med Joboxers är spärrad för oss i Sverige så det får bli ett Top of the popsframträdande. Och video till Flash and the pans Where were you existerar inte på Youtube så ni får hålla till godo med videon till Waiting for a train från samma år 1983.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar