Summa sidvisningar

onsdag 13 juli 2011

Wizz - Rocket






































Crazy Gamesplattan hittar du hos Swedish Hevy Metal-bloggen.

Crystal Pride






































Bloggen Hard N Heavy är perfekt om du letar efter de där 80-talsplattorna, t.ex. Crystal Pride.
Här hittar du debutsingeln med Fredrik Lindström på trummor.
Här finns fullängsplattan.
På den utmärkta Swedish Heavy Metal - From the past hittar ni tre-spårssingeln Knocked Out.

måndag 11 juli 2011

TV-DX-ing

Att hålla på med Radio-DX-ing var något många pysslade med förr i tiden. Men att söka efter TV-stationer på samma sätt visste nog inte många att det var möjligt. Själv testade jag direkt efter att min farsa visat mig ovanstående GP-artikel.
Hur det gick? Ja, under många hela åttiotalet DX-ade jag under sommaren och resultatet var nästan alltid positivt. Många "öst-kanaler" plockades in som Polsk och Tjeckisk TV, Spansk och Italiensk Tv brukade nästan alltid dyka upp, men också Isländsk TV lyckades jag ta in, vid ett tillfälle med färg och så bra mottagning att jag lyckades banda avslutningen av kvällen, när den Isländska nationalsången spelas. Sällan lyckades jag få ljud och bild samtidigt, spansk tv brukade gå att få in med både bild o ljud.
När åttitalet led mot sitt slut började jag istället leta kanaler via parabolen, något som var betydligt mer begränsat och sällan så roligt som de lågfrekventa VHF-signalerna från kontinenten hade varit. Idag har den digitala tekniken tagit död på det analoga nöjet som TV-DXing gav.

Blandband - 1983





































Här hittar du 1983 års blandband.