Summa sidvisningar

onsdag 27 april 2011

Blandband -1981

Dags för 1981-års blandband. Och för de som undrar, jo, det kommer åtminstone ett blandband till på varje år av 80-talet, men det blir när vi nått fram till 1989 då kör vi ett varv till.
Men för 1981 så hittar du Sid A - HÄR!   Sid B - HÄR!

söndag 10 april 2011

torsdag 7 april 2011

tisdag 5 april 2011

Le Bad Cinema - Gyllene kalkoner

 
Jag har alltid gillad dåliga filmer och alltid sett till filmen underhållningsvärde än dess budget och övriga kvalitéer. 
Filmtidningen Chaplin hade i början av 80-talet en artikel om filmtittarens 10 faser som började med att man som lite tittade på allt, vidare att man fick bättre smak och sedan stannade där. Dock fanns det de som gick vidare förbi kvalitetsfilm för att istället börja rota i soptunnan efter de riktiga skräpfilmerna, kalkonerna som de kallas. Ovanstående artikel från Lektyrs Videospecial fick mig att längta efter klassikerna "The Creeping Terror" och "They Saved Hitlers Brain", den förstnämda fick jag snart chansen att se tack vare serien "The Worst of Hollywood" som sändes i brittisk TV och som via Röd-Sunes bulvan bandades och postades till Sverige. "They saved Hitlers brain" visades på 1985 på Sky Channel som fredagsskräckis i "The Deadly Ernest Horror Show".
Idag när de flesta vet vem Ed Woods Jr är har filmernas kultstaus bleknat en aning, men för de som ännu har skräpfilmsoskulden kvar. Skit i att kolla Avatar eller annan flashig Hollywoodsmörja, njut istället av svartvita, muterade jätteinsekter, skräcködlor, monster och marsianer som du hittar längst ner i botten av spotunnan.

söndag 3 april 2011

Svenska Garage

Är du sugen på att höra lite Svensk Garage-musik efter att ha läst reportaget. Ladda då ned en personligt utvald samling låtar av några svenska akter som vid ett eller annat tillfälle ansetts vara ett garageband - HÄR!